Back to top

Omgeving

De Eifel is een streek die veel te bieden heeft. Het natuurgebied is zeer geliefd bij wandelaars en fietsers. Ook voor gezinnen is er genoeg te beleven. De Entmoet bevindt zich op 40 minuten rijden van het populaire attractiepark Phantasialand. In de directe omgeving bevinden zich onder meer een openluchtzwembad en een midgetgolfbaan. Op deze pagina vind je een overzicht van wat de omgeving te bieden heeft.

Klik op een labeltje om de activiteiten te filteren.

Vogelsang

Vogelsang is een voormalig opleidingskamp van de NSDAP. De burcht is tussen 1934 en 1936 gebouwd naar ontwerp van Clemens Klotz.

Tot 1939 werden in de Vogelsang vijfhonderd SA'ers (Ordensjunkers) opgeleid, onder andere in rassenfilosofie en lichamelijke opvoeding. Tijdens de Tweede Wereldoorlog was het complex in gebruik als kazerne van de Wehrmacht.

Na de Tweede Wereldoorlog werd de Vogelsang een militair oefengebied, eerst voor de Britten en na 1950 voor de Belgische krijgsmacht. Ook de Nederlandse Landmacht verbleef er veelvuldig. In 2006 werd het monumentale complex als onderdeel van het Nationalpark Eifel opengesteld voor het publiek. Op 11 september 2016 werd een jaren durende renovatie afgerond en is er een museum geopend. Het museum is dagelijks geopend.

Website

Burg Hengebach

Die Burg Hengebach wurde im 11. Jahrhundert auf einem Grauwackefelsen erbaut. Sie zählt zu den ältesten Bauwerken in der Eifel. Im Lauf der Jahrhunderte durchlebte das historische Gemäuer eine wechselvolle Geschichte. Verschiedene Herrschaften lebten und regierten einst auf der Festung. Der Löwe des Jülicher Grafengeschlechts ziert immer noch das Stadtwappen.

Die Hofräume, Wehrgang und Burgfried sind ganzjährig kostenlos zugänglich.

Auf der abends beleuchteten Burg befinden sich seit 2009 die "Internationale Kunstakademie Heimbach/Eifel".

Website

Pizzeria - im Altwerk

In Nideggen vind je een heerlijk Italiaans restaurant. Niet alleen pizza of pasta, maar ook heerlijke vis- en vleesgerechten. De bediening is vriendelijk, de prijs méér dan prettig. Het is verstandig in het weekend te reserveren.

https://web2.cylex.de/firma-home/pizzeria-im-altwerk-3655401.html

Website

Freilichtmuseum Kommern

Het grootste openlucht museum van de Eifel ligt vlakbij het Nationaal Park Eifel in de prachtige omgeving van Kommern-mechernich. Het is slechts een half uurtje rijden vanaf de Entmoet.
4 verschillende streken komen aan bod: de Eifel, Westerwald, Niederrhein en het Bergische Land. Verdeeld over deze streken in het museum staan er ruim 61 gebouwen. In het Rheinisches Freilichtmuseum is op een prachtige manier te zien hoe vroeger in de Eifel en de andere tentoongestelde streken werd geleefd, hoe men woonde en werkte.

Het Openluchtmuseum is 365 dagen per jaar geopend, in de zomer van 9 tot 19 uur en in de winter van 10 tot 17 uur.

Entreeprijs:

Volwassenen: € 7,50
Kinderen en jongeren onder 18: gratis entree
Mindervaliden, studenten en personen die een beroepsopleiding volgen: € 5,50
Groepen vanaf 10 volwassenen: € 7,00
Parkeren: € 2,50

Adres:

LVR-Freilichtmuseum Kommern
Rheinisches Landesmuseum für Volkskunde
Eickser Straße
D-53894 Mechernich-Kommern
Tel. 0049-2443 99800

Website

Phantasialand

Vlakbij Keulen en slechts 40 minuten rijden vanaf de Entmoet ligt attractiepark Phantasialand. Phantasialand bestaat uit verschillende themawerelden. Je stapt van het ene in het andere continent alsof het de gewoonste zaak van de wereld is. Het park is niet enorm groot. Dat heeft als voordeel dat het een perfecte dagbesteding is zonder het gevoel te hebben dat je maar de helft gezien hebt. Zowel voor de kleintjes als de volwassenen zijn er spannende attracties.

Openingstijden: 1 april - 5 november (2017)  en 24 november (2017)  - 14 januari (2018) 
Kijk op de website voor de ticketprijs

Website

Wildpark Schmidt

In Nideggen Schmidt ligt een klein Wildpark. Het is een particuliere onderneming en wordt al 40 jaar gerund door een echtpaar met liefde voor de natuur en de daarbij behorende dieren. Er zijn tot over de 100 verschillende soorten beesten te zien.
Je kunt er ontbijten, wat drinken en zelfs de dieren voeren. Dat is natuurlijk een feest voor de kindjes. En er is zelfs een speeltuintje aanwezig.
Het park is het gehele jaar geopend. (vanaf november - april tot 14.00 uur!) Voor de entreeprijs hoef je het niet te laten...

Contactgegevens:

Wildparkstraße
52385 Nideggen Schmidt
Tel. +49 2474 215
 

Website

Valkerij Hellenthal

Greifvogelstation en Wildfreigehege Hellenthal ligt in een schitterend natuurgebied.. Het park heeft een oppervlakte van 64 hectare waar het wild in een natuurlijke omgeving kan leven. Midden in deze “Wildfreigehege” ligt het Greifvogelstation.
Het Greifvogelstation (roofvogels en uilen) is één van de grootste en oudste van Europa. Hier zijn alle soorten roofvogels te vinden van kondor tot adelaar, tot diverse soorten uilen.
Op het park en de “Wildfreihehege” zijn verder vele andere diersoorten te vinden: o.a. schapen, geiten, herten, wilde zwijnen, lynxen, wilde katten en nog veel meer dieren.

Dit dierpark in Hellenthal is erg leuk voor jong en oud. Voor kinderen zijn er ook regelmatig activiteiten. Verder is er een indianendorp, een speeltuin en er rijdt een treintje over het park. 

Praktische informatie:

Adres: Greifvogelstation – Wildfreigehege Hellenthal, Wildfreigehege 1, 53940 Hellenthal
Openingstijden: Gehele jaar: maart – oktober: 9.00 – 18.00 uur en november – februari: 10.00 – 17.00 uur.
Entreeprijzen: Volwassenen: € 10,-. Kinderen (3 – 14 jaar): € 7,- . Afwijkende prijzen en familiekaarten zie link website dierenpark hieronder. Honden zijn toegestaan en de entree voor een hond bedraagt € 1,-.
Tijden vliegshows roofvogels: april – oktober: 11.00 uur, 14.30 uur en 16.00 uur. november – maart: 11.00 uur en 14.30 uur.

Website

Rodelbaan Rohren

De rodelbaan in Monschau heeft een afdaling van 751 meter en een lift van 500 meter. De baan staat bekend als één van de snellere rodelbanen in de omgeving! De baan kan afgelegd worden met een tweepersoons-slee of met een éénpersoons-slee.

Dit is één van de betere rodelbanen in West-Duitsland met een heerlijke snelheid en een mooie omgeving! Vanuit de Entmoet is het 46 minuten rijden. Tip: neem de 5-rittenkaart: je krijgt er geen spijt van!

 

 

 

Website

Kanovaren van Heimbach naar Zerkall

De kanotocht dien je van te voren te reserveren bij Kanuschule Petry. Aan de overkant van het station van Heimbach ligt de plek waar de medewerkers van Petry met de kano's hun startplek hebben. Zij geven vooraf duidelijke instructies, zorgen voor het materiaal en kunnen indien gewenst zelfs een instructeur meesturen die met de groep meepeddelt. Er zijn één- tot vierpersoonskano's te huur.
Het veertien kilometer lange parkoers gaat stroomafwaarts en voert langs het prachtige, romantische groene Eifel heuvellandschap. Een uniek natuurgebied met veel watervogels, vandaar dat de Rur tussen 12 februari en 15 juli verboden is voor kanoverkeer. Dan hebben de vogels hun broedseizoen en mogen zij niet gestoord worden.
Halverwege het traject wordt pauze gehouden. De medewerkers van Petry zorgen dat de zelf meegebrachte lunch daar voor je klaar staat. Die wordt over land vervoerd, dus die hoeft niet mee in de kano´s. 
Het eerste deel van het traject is meteen het wildste. Veel stroomversnellingen, scherpe bochten en opspattend water. Er zijn waterdichte pakken te huur en in de wat latere tijd van het jaar is dat een aanrader. Droog houd je het zeker niet.

De kanotocht is zeer de moeite waard, maar je moet wel over goede conditie beschikken en vooral tegen nattigheid en kou kunnen. 

 

Website

Natuurzwembad Heimbach

Het natuurzwembad van Heimbach ligt direct aan de Rur. De grote ligweiden nodigen uit om te zonnen en spelen. Diverse baden voor klein en groot geven gelegenheid om te zwemmen, spelen en plezier te hebben in en rond het water. De kleine waterglijbaan en het grote beachvolleybalveld zijn ook zeer in trek. Ook is er een 3 meter hoge springtoren en om te oefenen kun je starten op 1 meter. Er zijn terrassen waar allerlei lekkers te krijgen is. 

Website

Pagina's